Eend met romige portsaus

eendenborstfilet, groene salade met peer en aardappelpuree

Mijn jongste kind kun kon je uit bed halen voor een rare gebakken biefstuk met champignons, groene salade en stokbrood. Maar ik ben bang dat daar sinds vandaag toch verandering in is gekomen.

Ondergetekende had namelijk twee malse eendenborstfilets gescoord. En jongste kwam – na overleg met haar collega's van Señor PP – tot de volgende menu-suggestie: eendenborstfilet, een groene salade met peer en aardappelpuree. En zo geschiedde …

Ze is om, wellicht wordt eendenborstfilet wel dé verjaardagsmaaltijd voor haar 18de verjaardag.

Pittige drumsticks uit de oven

Pittige drumsticks uit de oven

Kind was heel gelukkig met het voorgestelde menu. Maar wanneer je gebakken aardappels belooft, maakt niet uit hoe oud of jong de mede tafelgenoten zijn, dan kom je niet op de proppen met gestoofde aardappels omdat dat in het recept staat. Not done, vindt kind. Een stiekem heeft ze wel gelijk ;)

Er werd een ander basis recept gezocht, er een eigen draai aan gegeven en geserveerd met gebakken aardappels en een groene salade. Kind was - bijna - in extase ... door de sesamzaadjes …

Frisse maaltijdsalade

frisse maaltijdsalade

Het is druk, heel erg druk. En hectisch. En deadlines. En zo. Ook komt de IB2014 weer om de hoek kijken. En als er iets niet leuk is ... Een lekker recept schiet er dan al snel bij in. Zowel bij Mickey als bij Maurits.

MAAR … aankomend weekend wordt het écht voorjaar. Tenminste, dat zegt 'men'. We laten de winter en daarmee de zware maaltijden, erwtensoep, stamppotten, weer achter ons. Wat is er op zo'n moment lekkerder dan een frisse maaltijdsalade? Met een roseetje. Buiten verorberd met de zon op je snoet. Toch?

Roergebakken witlof met spekjes in kruidensaus

roergebakken witlof met kruidensaus en spekjes

Je weet het hè, ik ben van de aanbiedingen. 

In principe maak ik in het weekend mijn weekmenu aan de hand van de aanbiedingen in de supermarkt en alles wat er nog in mijn koelkast c.q. diepvries ligt. De aanbiedingen worden veelal online gecheckt maar soms word je verrast in de winkel. Zo ook met de witlof. Achteraf gezien wist ik het wel maar het is simpelweg niet blijven hangen.

In het oorspronkelijke recept worden hamblokjes gebruikt, mijn koelkast gaf mij spekreepjes ;-)

Kind is helemaal niet van de witlof maar deze maaltijd smaakte 'wel'. Zei hij ...

Macaroni met bloemkoolroosjes

macaroni-met-bloemkoolroosjes-en-oude-kaasEn dit eten we dus niet vanavond ;-)

De recepten van www.mickeysplace.nl worden in de loop der tijd overgezet naar deze website. En geloof me, ik kan overal vast wel wat spitsvondige opmerkingen bij maken. Misschien doe ik dat wel, misschien ook niet. Who knows ...

Feit is dat deze gerechten TOEN zo lekker waren dat ze een vermelding op Mickey's Place verdienden. Wie ben ik om daar nu aan te gaan twijfelen? ;-)

Pastaschotel uit de oven

pastaschotel-uit-de-ovenPasta. Het smaakt hier nooit hetzelfde. De koelkast wordt ondersteboven gehaald, restjes worden besnuffeld en er wordt per keer een kruidenmelange samengesteld. Verse knoflook zal nooit, maar dan ook nooit ontbreken.

Vroeger, eigenlijk nog niet eens zo lang geleden, kwam er geen pasta zonder een zakje kruidenmix op tafel. Nu komt er geen pasta meer op tafel zonder Toscaanse melange. En dat niet alleen, deze kruiden zijn smakelijk in heel veel gerechten.

Ondertussen is ook oudste kind blij dat MIJN voorraad weer is aangevuld. Meer uitleg nodig? ;-)

Knoflookgamba's

knoflookgambaVandaag, 15 januari, de dag waarop ik mijn vijftigste levensjaar in ben gegaan. De kids mogen op hun verjaardag kiezen wat ze willen eten. En ik dus ook :)

In eerste instantie wilde ik voor een kangoeroe tournedos gaan. Dat vindt iedereen hier in huis lekker. Helaas ontbrak de tijd om bij de Sligro binnen te wippen. Het alternatief viel ook goed:
knoflookgamba's met een groene salade & stokbrood.

Het recept is simpel:
Meng veel, HEEL VEEL gamba's met olie, knoflook, spaanse peper en een scheut oystersauce & visolie. Laat dit een dag marineren. Bak de gamba's in de marinade zodat ze oranje worden.
En dan ... aanvallen maar!

Bleekselderijstamppot met appel en noten

Bleekselderijstamppot-met-appel-en-notenWe eten vanavond met z'n tweeën. Zoon gaat niet blij worden, ik voel het aan mijn water. Maar het is niet anders.

De bleekselderij (*) kijkt me per dag mismoediger aan en wil graag een liefdevolle bereiding ondergaan. En die wil ik hem graag geven. Dagelijks is teveel van het goede maar ik ben een liefhebber. Kind dus niet maar daar heb ik al eens over geschreven.

Vandaag gaan we een nieuw recept proberen. Mij klinkt het in ieder geval smakelijk in de oren.

* Note: ook het verrimpelde velletje van de appels roept, nee schreeuwt om aandacht ...