Ingrediënten
- 300 g (runder)gehakt
- 300 g fusilli of een andere pasta
- 250 g cherrytomaatjes
- 100 g fromage de Normandie, andere kazen kunnen ook
- 3 teentjes knoflook
- 2 el olie
- 1 el Toscaanse melange
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 winterwortel
- 1 blik tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ prei
Bereiding:
Zet een pan water op voor de pasta en verwarm de oven voor op 220 graden.
Snipper de knoflook, snijd de winterwortel, de ui, de paprika in stukjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de prei in dunne ringetjes. Schenk de olie in de wok en bak hierin de knoflook, ui, winterwortel en de paprika.
Voeg na ongeveer 5 minuten, wanneer de groenten wat zachter zijn, het gehakt, de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Laat het geheel een minuut of 10 zacht pruttelen en voeg dan de cherrytomaatjes en de prei toe. Breng het aan de kook en roer de Toscaanse melange door de saus.
Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
Roer, wanneer de pasta gaar is, de saus door de pasta. Omgekeerd mag ook, roer de pasta door de saus en schep de pasta in een ovenschaal. Verdeel de kaas over de pasta en plaats de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.