Bleekselderijstamppot met appel en noten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (vastkokend)
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 appels (friszuur (bijv. Granny Smith))
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 g boter
  • 1 zakje walnoten ((50 g), grof gehakt)
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 500 g yellowfin sole filet ((vis, zak 750 g, diepvries), ontdooid)

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar.

Snijd de bleekselderij in stukjes van 1/2 cm en kook ze 2 min. in water met zout. Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne parten.

Verhit de melk. Voeg met de helft van de boter toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree. Voeg de bleekselderij, appel en walnoten toe. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege. Serveer samen met de stamppot.

 

You have no rights to post comments