Appel-rozijnenmuffins

Appel-rozijnmuffins

Het stond al even in de planning, dat etentje met lieve vrienden. Met veelal volle agenda's is het dan niet altijd even gemakkelijk om deze ook daadwerkelijk te matchen. Uiteindelijk werd de datum geprikt: 21 augustus. En heel stiekem verheugde ik mezelf op een bbq tijdens een zwoele zomeravond. Niets bleek minder waar, de voorspellingen varieerden van veel tot héél véél regen die dag. Het alternatief was een overheerlijke kaasfondue. Ook niet slecht ;-)
En een appel-rozijnmuffin bij de koffie.

Wat heb je nodig

  • 225 g bloem (gezeefd)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 50 g rozijnen
  • 2 appels (in heel kleine stukjes)
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 el citroensap
  • 75 g boter (gesmolten)

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, het gemberpoeder en een mespunt zout in een kom. Schep de rozijnen en 3/4 deel van de appel erdoor en maak in het midden een kuiltje. Roer in een andere kom het ei los met een vork. Voeg de melk, het citroensap en de boter toe. Schenk het mengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen bloem meer zichtbaar is. Verdeel het beslag over de muffinvorm en strooi de rest van de appel erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

Tip!

Je kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze afgedekt in een luchtdichte trommel.

 

Bron recept: Allerhande

 

You have no rights to post comments