• Eend met romige portsaus

    eendenborstfilet, groene salade met peer en aardappelpuree

    Mijn jongste kind kun kon je uit bed halen voor een rare gebakken biefstuk met champignons, groene salade en stokbrood. Maar ik ben bang dat daar sinds vandaag toch verandering in is gekomen.

    Ondergetekende had namelijk twee malse eendenborstfilets gescoord. En jongste kwam – na overleg met haar collega's van Señor PP – tot de volgende menu-suggestie: eendenborstfilet, een groene salade met peer en aardappelpuree. En zo geschiedde …

    Ze is om, wellicht wordt eendenborstfilet wel dé verjaardagsmaaltijd voor haar 18de verjaardag.

  • Konijn in rode wijn-saus

    Konijn in rode wijnsaus

    Heel af en toe heb je geluk. Je krijgt een echt wild konijntje uit een gebied waar het 'bij de konijnen af' is. De populatie groeit en groeit en groeit maar dat is teveel, wordt dus afgeschoten en opgepeuzeld. En wie ben ik om dan te zeggen dat ik geen konijntje wil. Toch?
    De echte wilde konijntjes smaken namelijk heel anders dan de gegecultiveerde exemplaren. Niet naar kip en zo.

    Dit konijntje heeft onze smaakpapillen gestreeld tijdens een uitgebreid kerstdiner en het is voor herhaling vatbaar!