Wat heb je nodig
- 300 g mie
- 2 paksoi
- 120 g oesterzwammen
- 1 el maizena
- 5 el zonnebloemolie
- 1 schaaltje runderreepjes naturel (ca. 350 g)
- 1 cm verse gemberwortel (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- ½ bosje koriander (fijngesneden, ca. 25 g)
- 250 ml runderbouillon (van tablet)
- 2 el oestersaus
Hoe maak je het
Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Van paksoi groen blad van witte stengel snijden en paksoi wassen. Stengel in stukjes snijden. Bladeren oprollen en in dunne reepjes snijden. Oesterzwammen in stukjes scheuren en in kom omscheppen met maizena, zodat alle paddestoelen rondom bedekt zijn. In wok of hapjespan 2 el olie verhitten en runderreepjes 5 min. al omscheppend gaar bakken. Vlees op smaak brengen met zout en peper, uit wok nemen en apart houden. Rest van olie in wok verhitten. Gemberwortel en knoflook 30 sec. fruiten. Paddestoelen en paksoistelen toevoegen en op hoog vuur 5 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en geheel 30 sec. doorkoken. Vlees, paksoireepjes en koriander door groenten roeren en door en door verwarmen. Gerecht op smaak brengen met oestersaus en peper en met mie serveren.