Wat heb je nodig
- 3 grote zoete aardappels
- Zout / peper
- Knoflook
- 50 g quinoa
- 100 g verse spinazie
- 50 g feta kaas
Voor de saus
- 25 g boter
- 30 g bloem
- 3 dl melk
- 1 el gembersiroop
- 1 tl kerriepoeder
- Zout / peper
Hoe maak je het
Schil de aardappels en kook ze gaar
Als de aardappel gaar zijn even laten uitwasemen en daarna met een beetje melk en een beetje boter pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Spuit op een bakplaat rozetjes van de puree en zet deze ongeveer 20 minuten in een oven van 160 graden.
Smelt de boter in een pannetje en laat het uit bruisen. Voeg daarna de boter toe en roer dit flink door totdat je een blanke roux hebt.
Kook de melk en voeg de roux toe, breng het aan de kook en laat het 10 minuten doorkoken. Voeg de kerriepoeder en gembersiroop toe en roer dit goed door. Op smaak brengen met zout en peper.
Kook de quinoa volgens de verpakking, giet het af en voeg er een beetje kerriesaus aan toe.
Roerbak de spinazie tot dat hij geslonken (gekrompen) is.
Leg de spinazie op een bord, schep er wat quinoa op, en plaats boven op de quinoa een aardappelrozetje. Daarna nog wat kerriesaus en een paar blokjes feta.