Ingrediënten:
- Romeinse sla of suikersla
- kipfilet
- rode paprika
- tomaat
- komkommer
- bosui
- (bistro) krieltjes
- gekookt ei
- dressing naar keuze (de voorkeur van Maurits is honing mosterd dressing)
- kruiden croutons
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 230°C.
Was de sla en droog deze in een slacentrifuge.
Was de paprika, snijd ze in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Gril de paprika enkele minuten totdat de buitenkant begint te verkleuren.
Zet de paprika 10 minuten in de oven of totdat de buitenkant van de paprika te donker wordt.
Gril de kipfilet tot hij goudbruin en gaar is. Snijd hem daarna in dunne plakjes.
Kook het ei 9 minuten en snijd het daarna in partjes.
Bak de krieltjes in de olijfolie.
Snijd de sla, tomaat, komkommer en bosui in fijne stukjes en de paprika in smalle reepjes.
Rangschik de kipfilet en de groenten in een diep bord en schep hier de gebakken krieltjes over.
Breng op smaak met de dressing, zout en peper.
Strooi er vlak voor het opdienen de kruiden croutons over.
Tip!
Je kunt de paprika zowel met als zonder velletje eten. Dit is een persoonlijke keuze.
Wanneer de paprika’s lang genoeg in de oven zijn geweest gaat dit erg makkelijk. Gaat het moeilijker, dan kun je ze met de buitenkant naar beneden even in een stoompan los stomen.
Bron foto