Eén van de drie hoofdgerechten van mijn Aziatische rijsttafel, kip teriyaki met paprika. Ook hier is nog geen eigen foto beschikbaar maar dit gerecht komt ongetwijfeld in de herhaling. Bij gebrek aan mirin of sherry is het gerecht dit keer zonder gemaakt maar ondertussen is er wél sherry in huis :)
Enkele weken geleden moest er op zaterdagmiddag/avond vroeg gekookt worden. Er lag broccoli in de koelkast en ik had geen zin in het 'standaard' hapje: broccoli met een sausje, aardappel en vlees. Mijn zoektocht naar iets anders werd beloond door een Aziatische versie van de broccoli, gecombineerd met garnalen en noedels. Om te smullen en zeker voor herhaling vatbaar!
Twee lieve vriendinnen en ik hebben een soort van kookclubje. Met grote regelmaat koken we voor elkaar en worden we uitgedaagd om de ander iets lekkers voor te schotelen. En een uitdaging is het zeker: één van ons eet geen vlees, wel vis of vegetarisch. En dat laatste, dat gaat vaak net buiten onze 'comfortzone'.
Deze week werden we bij Elle verwacht en onze neus werd bij binnenkomst al aangenaam geprikkeld. Het 'ohhhh, dat ziet er lekker uit!' was wel heel duidelijk toen de tortillataart gepresenteerd werd. We hebben met heel veel smaak gegeten. En het recept is voor herhaling vatbaar!
Twee weken geleden werd ik verrast door de lamsnek die een iets langere bereidingstijd nodig had dan ik verwachtte. Dit keer was mijn vraag aan de slager hoe lang een lamsschouder moest stoven. Het antwoord nam ik met een klein korreltje zout: 50 minuten tot een uurtje zei de beste man.
Dat bleek dus niet zo te zijn. Pas na 4 uur sudderen op een laag vuurtje viel het vlees mooi van het bot ...
Het was zaterdagmiddag en ik had een relaxte Pasen voor de boeg. Kind 1 vertrok 's avonds met zijn dinneke naar Antwerpen om daarna vakantie te gaan vieren in Frankrijk. Kind 2 vertrok maandagochtend vroeg met school naar Berlijn.
En wat deed ik? Ik kocht een lamsnek voor de tweede paasdag in de veronderstelling dat je dat even door de pan heen haalt en dan kunt genieten van een heerlijk stukje vlees. Dus niet … Elk recept zegt dat lamsnek een perfect stukje stoofvlees is en bij voorkeur erg langzaam wordt gegaard.
Het resultaat uit de oven was erg smakelijk maar toch denk ik dat een volgende keer het stukje vlees uren op een zacht vuurtje zal laten pruttelen ;-)
En we hebben weer een heerlijk recept van Ton: een Spaans vispannetje. Snel, gemakkelijk, smakelijk en het ziet er geweldig uit door het gebruik van de kleine ovenpannetjes.
In het recept is koolvisfilet gebruikt maar je kunt deze vis uiteraard ook een andere witvis vervangen.