Pittige drumsticks uit de oven

Ingrediënten

  • 1 kg drumsticks
  • tomatenpuree, blikje 140 g
  • 1 chilipeper (klein), met zaad en zaadlijsten
  • 2 tl tabasco
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels olie
  • sesamzaadjes
  • water, peper, zout

Bereiden

Meng in een kom de tomatenpuree met dezelfde hoeveelheid water, de basterdsuiker, de fijngesneden chilipeper, de tabasco, de ketjap, de olie, zout en peper door elkaar.

Schep de drumsticks er door en leg ze naast elkaar in een lage ovenvaste schaal en verdeel de rest van de saus erover. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Laat de drumsticks 1 uur afgedekt in de koelkast staan om de saus te laten intrekken.

Warm de oven voor op 175° C.

Laat de drumsticks in het midden van de hete oven in 1 uur gaar en bruin worden. Keer ze af en toe en schep de saus er weer over.

Tip

Wanneer de drumsticks verpakt zijn in een plastic zak, kun je hier goed de marinade in verdelen: giet de marinade bij de drumsticks en kneed de zak zodat de marinade gelijk verdeeld wordt. Leg hierna de drumsticks in een ovenvaste schaal en volg het recept.

Weetje

Nog een leuk artikel als je van pepers houdt: Top 10 Scherpste Pepers in de Wereld

 

Bron basisrecept

You have no rights to post comments