Zoete hamlap en peultjes uit de wok

Wat heb je nodig

  • 300 g noedels
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 400 g peultjes
  • 400 g hamlappen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker

Hoe maak je het

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Snijd de lente-ui in schuine stukken. Maak de peultjes schoon. Snijd de hamlappen in reepjes en bestrooi met peper en zout.

Verhit de olie in een wok en bak de reepjes hamlap in 10 minuten bruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Schep de reepjes hamlap uit de wok en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de ui 1 minuut in het achtergebleven bakvet in de wok. Voeg de peultjes, sojasaus en suiker toe en roerbak 4 minuten tot de peultjes beetgaar zijn.

Schep de reepjes hamlap erdoor en roerbak nog 2 min. Verdeel de zoete hamlap over de borden. Serveer met de noedels.

 

You have no rights to post comments