Ingrediënten
- 8 tortilla wraps
- 3 tomaten, in stukjes gesneden
- 250 gr creme fraiche of zure room
- 150 gr mais uit blik of pot
- 310 gr kidneybonen uit blik of pot
- 1 pot milde salsasaus of tacosaus
- 75 gr geraspte kaas
Guacamole:
- 2 rijpe avocado's
- 1 klein uitje
- 2 teentjes knoflook
- 1 limoen
Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden. Maak als eerste de guacamole. Schil de avodado's en prak deze fijn (op het filmpje zie je hoe je dit makkelijk kan doen). Hak het uitje en de knoflook fijn en schep deze door de avocado. Knijp de limoen uit boven het kommetje en schep nogmaals goed door.
Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Leg een tortillawrap op de bodem en besmeer deze met 1/4 deel van de guacamole. Verdeel wat van de stukjes tomaat en de grof gehakte koriander er over. Dek af met een tortilla wrap en besmeer deze met wat tacosaus en verdeel wat creme fraiche, bonen en mais er over. Herhaal dit nog 3 x bestrooi de bovenzijde met de gerapste kaas. Zet de tortillataart ongeveer 20 min in de oven.
Tip:
De stap-voor-stap uitleg vind je hier: Vegetarische tortillataart
Bron: recept