Lamsnek uit de oven, slow cooking!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 400 g lamsnek met bot
  • 3 tenen knoflook
  • 2 kleine uien
  • 1 vleestomaat
  • 2 aardappels
  • stukje groene en rode paprika
  • halve rode peper
  • 0,35 l witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 el Toscaanse melange
  • 1 blik tomatenpuree (klein)

Bereiden

Marineer de lamsnek enkele uren tot een nacht in de olijfolie met de kruiden, knoflook en peper. Leg de lamsnek in een braadslee en schenk de wijn erbij. Snijd de groenten in grove stukken en verdeel ze gelijkmatig rond de lamsnek in de braadslee. Dek de braadslee af met aluminiumfolie.

Zet de schaal 1 uur in een voorverwarmde oven op 160 graden. Verlaag daarna de temperatuur naar 140 graden en laat de lamsnek nog 5 uur stoven met aluminiumfolie op de braadslee. Giet elk half uur wat van het stoofvocht over het vlees en de groenten. Elk uur keer je het vlees.