Spaans vispannetje

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 75 g chorizo, in halve plakjes
  • 1 gele paprika, in repen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • peper en zout
  • 400 g koolvisfilet, in blokjes
  • 12 gamba's
  • 1 el amandelschaafsel

Bereidingstijd

15 minuten, plus 10-12 minuten oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de chorizo zachtjes uit. Bak de paprika 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng tegen de kook. Neem de pan van het vuur en voeg peper en zout naar smaak toe.

  1. Schep de tomatensaus in 4 ovenpannetjes. Verdeel er de visfilet en gamba's over. Sluit de pannetjes met het deksel.

  1. Stoof de vispannetjes in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten gaar. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.

  1. Neem de pannetjes uit de oven, haal de deksels van de pannetjes, en bestrooi ze met het geroosterde amandelschaafsel.

Lekker met gele rijst.

 

You have no rights to post comments