Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 75 g chorizo, in halve plakjes
- 1 gele paprika, in repen
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- peper en zout
- 400 g koolvisfilet, in blokjes
- 12 gamba's
- 1 el amandelschaafsel
Bereidingstijd
15 minuten, plus 10-12 minuten oven
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de chorizo zachtjes uit. Bak de paprika 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng tegen de kook. Neem de pan van het vuur en voeg peper en zout naar smaak toe.
-
Schep de tomatensaus in 4 ovenpannetjes. Verdeel er de visfilet en gamba's over. Sluit de pannetjes met het deksel.
-
Stoof de vispannetjes in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten gaar. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
-
Neem de pannetjes uit de oven, haal de deksels van de pannetjes, en bestrooi ze met het geroosterde amandelschaafsel.
Lekker met gele rijst.