• Chili met maïs en courgette

    Chili met mais en courgette

    Goed, ik heb dus alweer weken geen courgettes meer mee naar huis genomen en nog steeds puilt mijn koelkast uit. Dat kan twee redenen hebben:

    • Ik heb er – toen – onwijs veel meegenomen (NOT, 'slechts' vier stuks maar wel waanzinnig groot)
    • Ik moet de courgettes in het eten verstoppen want de kids worden er niet blij van

    Vooruit, doe dan de combi maar met de nadruk op vooral niet blije kids ;-)

  • Gehaktwrap met spitskool

    Gehaktwrap-met-spitskoolEen klein rekensommetje leert dat de basis voor dit recept onvoldoende ingrediënten zijn voor een volwaardige maaltijd voor 4 personen.
    Tenminste, dat denk ik.

    Sterker nog, de praktijk wees vanavond uit dat deze hoeveelheid amper genoeg is voor 3 personen. En dan ben ik uitgegaan van 6 tortillawraps met de vermelde hoeveelheid rundergehakt en spitskool. Voor wat extra smaak zijn er twee teentjes knoflook, een halve rode peper (mét zaadjes) en een blikje tomatenpuree aan toegevoegd.

    Het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat ik gewoon erg lekker heb gekookt ;-)

  • Pittige yoghurtdressing

    Pittige yoghurtdressing

  • Tortilla met romige tonijnsalade

    Recept: tortilla met romige tonijnsalade

    Recept: www.jumbo.com/recepten/tortilla-met-tonijnsalade

  • Vegetarische tortillataart

    Vegetartische tortillataart

    Twee lieve vriendinnen en ik hebben een soort van kookclubje. Met grote regelmaat koken we voor elkaar en worden we uitgedaagd om de ander iets lekkers voor te schotelen. En een uitdaging is het zeker: één van ons eet geen vlees, wel vis of vegetarisch. En dat laatste, dat gaat vaak net buiten onze 'comfortzone'.

    Deze week werden we bij Elle verwacht en onze neus werd bij binnenkomst al aangenaam geprikkeld. Het 'ohhhh, dat ziet er lekker uit!' was wel heel duidelijk toen de tortillataart gepresenteerd werd. We hebben met heel veel smaak gegeten. En het recept is voor herhaling vatbaar!

    En Elle? Zij zat te glimmen, van oor tot oor ;-)