Wat heb je nodig:
- 1 cm verse gember
- 1 el sesamolie
- 1 teen knoflook
- 8 kipfilethaasjes
- 4 el Japanse sojasaus
- 4 el mirin (flesje 150 ml)
- 1 el donkere basterdsuiker
- 2 zoete puntpaprika's
- 200 g peultjes
- 2 el arachideolie
- 300 g gesneden spitskool
Hoe maak je het:
Schil en rasp de gember. Meng met de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Leg de kipfilethaasjes erin en laat 15 min. afgedekt staan. Doe ondertussen de sojasaus, mirin en suiker in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost.
Snijd de puntpaprika’s en peultjes in reepjes.
Verhit een koekenpan en bak de kip met marinade in 2 min. rondom lichtbruin. Voeg de helft van het sojamengsel toe en laat 4 min. stoven. Verhit ondertussen de arachideolie in een wok en roerbak de paprika, peultjes en spitskool 4 min. Voeg de rest van het sojamengsel toe en roerbak nog 1 min.
Serveer de groenten met de kip.
Variatietip:
In plaats van mirin kun je ook droge sherry gebruiken.
Combinatietip:
Lekker met rijst of noedels.