Bron foto & recept
Ingrediënten
- 50 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 250 g feta
- 0,5 courgette
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 rode paprika
- 4 Italiaanse bollen
- 2 bosuitjes
- 1 aluminium grillschaal
- 1 barbecue
Bereiding:
Steek de barbecue aan.
Meng de olijfolie met de knoflook, de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak. Voeg de feta, de courgette, de tomaatjes en de paprika toe en laat dit 15 min. marineren.
Leg de gemarineerde feta, de groenten en de tomaatjes op de aluminium grillschaal en leg deze op de barbecue. Gril de groenten en de kaas ca. 5 min. aan beide kanten.
Snijd ondertussen de Italiaanse bollen door en gril ook de broodhelften op de barbecue lichtbruin en krokant.
Beleg de onderste broodhelften met de gegrilde kaas en de groenten en bestrooi met de bosuitjes. Leg de bovenste broodhelften erop.
Tip:
Pof de tomaatjes in een aluminium kookzak en gril de courgette en paprika in een grilpan. Je kunt de groenten maximaal vier tot vijf dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Ook lekker op een sandwich of in een salade.