Ingrediënten
- 1 ui
- 500 g broccoli
- 2 aardappelen
- 2 el olijfolie
- 1 liter kraanwater
- 2 kippenbouillontabletten
- 3 el crème fraîche
Bereiden
Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de aardappel en broccoli toe (houd enkele roosjes achter) en schenk het water erbij. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Roer de crème fraîche om met peper en zout naar smaak.
Snijd de achtergehouden broccoliroosjes zeer klein en garneer de soep hiermee.
Tip!
Vervang de kippenbouillontabletten door groentebouillontabletten en je hebt een vegetarisch soepje.