Ingrediënten
- 900 g flespompoen
- 600 g geschilde bospenen
- 4 el olijfolie
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 sinaasappel
- 95 g hazelnoten
- 13 g bieslook (bakje à 25 g)
- 400 ml kokosmelk
- 2 groentebouillontabletten
- 600 ml kraanwater
- 125 ml zure room
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het groen van de bospeen. Leg de pompoen en peen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de ongepelde uien en tenen knoflook ernaast. Bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd in stukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bieslook fijn. Hak de hazelnoten grof. Neem de groenten uit de oven en laat 5 min. afkoelen.
Schep het vruchtvlees van de pompoen met een lepel uit de schil en doe in de blender. Pel de ui en knoflook en voeg toe aan de pompoen. Schenk de helft van de kokosmelk erbij en pureer. Schenk in een soeppan. Snijd de peen in stukken, doe met de sinaasappel en de rest van de kokosmelk in de blender en pureer. Voeg toe aan de gepureerde pompoen.
Voeg de bouillontabletten en het water toe, breng tegen de kook aan en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met een lepel zure room en bestrooi met de hazelnoten en bieslook.