• Aardbeienkwarkcake

    aardbeienkwarkcake

    Morgen vieren twee kids hun verjaardag. Voor de familie. En deze cake staat niet, ik herhaal, NIET op het menu. Nee, er zijn twee appeltaarten gescoord bij de Sligro. Heel lekker, maar ook heel budget.

    Toch staat deze aardbeienkwarkcake hoog op mijn lijstje om te maken, te proeven en ongetwijfeld heel erg van te genieten. Misschien met Pinksteren ;-)

  • Ananas-appel crumble

    ananas appel crumblePasen 2013. Alweer lang geleden. Tenminste, ik denk dat het Pasen is geweest. 'The Family' kwam in huize Mickey een vorkje prikken. En dan moet er wel wat lekkers op tafel staan.

    Het menu is dan net iets minder uitgebreid dan een volledig kerstdiner. Neemt niet weg dat er toch ook de nodige uurtjes werk in gaan zitten.

    MAAR. Deze ananas-appel crumble is een succesvolle afsluiter geworden. Lauw warm, met een bolletje vanille ijs en slagroom.

    Om je vingers bij op te eten...

  • Appel-rozijnenmuffins

    Appel-rozijnmuffins

    Het stond al even in de planning, dat etentje met lieve vrienden. Met veelal volle agenda's is het dan niet altijd even gemakkelijk om deze ook daadwerkelijk te matchen. Uiteindelijk werd de datum geprikt: 21 augustus. En heel stiekem verheugde ik mezelf op een bbq tijdens een zwoele zomeravond. Niets bleek minder waar, de voorspellingen varieerden van veel tot héél véél regen die dag. Het alternatief was een overheerlijke kaasfondue. Ook niet slecht ;-)
    En een appel-rozijnmuffin bij de koffie.

     

  • Appelcake

    appelcake

    't Is weer zondag hè?

    Ondertussen rekenen de kids er eigenlijk al op: mams leeft zich uit in de keuken en zij verwennen de inwendige mens met een baksel bij de koffie / thee.

    Eigenlijk stond er een Normandische appeltaart in de planning. Gisteren heb ik mezelf behoorlijk gesneden en deeg kneden zit er vandaag écht niet in. Ingrediënten zijn er voldoende in huis. Dus.

    Het alternatief? Appelcake!
    En smakelijk gelukt, al zeg ik het zelf...

  • Avocadocrème

    AvocadocremeTwijfel wat je morgenavond op tafel zult zetten?
    Denk dan eens hier over na: gerookte zalm met avocadocrème. Gemakkelijk te maken, het uitzoeken van een rijpe avocado is moeilijker ;-)

    Op Culy.nl staat dé ultieme tip om te bepalen of de avocado die je hebt uitgekozen ook echt rijp en dus mooi groen is. Je hoeft alleen maar het pitje/steeltje onder op de avocado te verwijderen. Is het onder en rondom het pitje bruin? Dan is de avocado niet goed. Is het mooi groen? Neem hem dan mee naar huis en maak deze heerlijke crème!

  • Mango ijs

    Mango ijs

    Iemand die mij een beetje kent, is op de hoogte van mijn liefde voor … de kringloopwinkel. Graag snuffel ik daar rond op zoek naar spulletjes die ik eigenlijk (niet) nodig heb. Zo ook een aantal maanden geleden.

    Op de afdeling met potten, pannen en, al dan niet, elektrische keukenapparatuur kwam ik een ijsmachine tegen. Vrijwel nieuw in doos, compleet met handleiding en recepten. Kostprijs: € 2,00 of € 2,50. Dat ben ik even kwijt. En niet dat ik iets met ijs heb, verre van dat. Maar. Er hobbelen met regelmaat jong volwassenen rond in 'tha house' die de spreekwoordelijk moord voor een ijsje doen.

    De ijsmachine staat nu te glimmen op mijn plank en is nu TWEE keer gebruikt. De eerst keer vanille roomijs met geraspte chocolade, in de volksmond stracciatella genoemd. Roomijs volgens het recept, de chocolade naar eigen inzicht. Lekker maar véél te zoet. Dit keer is het mango ijs geworden en heb ik twee recepten samengevoegd tot één. En zelfs ik vind het lekker …

  • Meloensoep met rood fruit en sorbetijs

    Watermeloen soep

  • Perzik kwarktaart

    Perzik kwarktaart 

    Sinds afgelopen week mag de jongste zich officieel volwassen noemen. Zondag hebben we dat voor de familie gevierd. Vriendjes en vriendinnetjes doen dat heel dunnetjes over op de housewarming van haar nieuwe kamer in Breda. Denk ik zomaar.

    De vraag voor nu was wat voor taart er geserveerd moest worden. Al snel was ze er uit, kwarktaart was favoriet. De extra toevoeging zorgde kortstondig voor wat hoofdbrekens. Het moest namelijk een frisse taart worden. Duhhhh, lieve meid, kwarktaart is ALTIJD fris ;-)

    Op de dag zelf genoot ze zichtbaar van de taart met de woorden: 'mam, de taart is net zo lekker en fris geworden als ik het me had voorgesteld.'

  • Salade met peer en walnoot

    salade met peer en walnoten

    De structuur van peer vindt ze niet lekker, maar een gestoofd peertje glijdt dan weer wel zo naar binnen. De keuze voor een salade met peer vond ik zelf nogal verrassend, kind vond het logisch. En dan is het goed ;-)

    Op het wereld wijde web kwam ik het recept tegen voor een salade met walnoot en peer. Alleen, mijn salade is behoorlijk anders uitgepakt. Dat zag ik pas net voordat ik de salade wilde serveren en het recept na ging lezen om te kijken of er nog ingrediënten ontbraken. En dat mag: de basis van een ander waar een eigen draai aan wordt gegeven. Toch?

  • Smooth purple

    Smooth purple

  • Varkensschnitzel uit de wok

    Varkensschnitzel-uit-de-wokOp zaterdag valt hij altijd in de brievenbus, de AH-bonus folder voor de aankomende week. De ene keer verdwijnt hij linea recta in de bak met oud papier en is internet (lees: de website van Albert Heijn) mijn vriend. De andere keer wordt er op het gemakje gebladerd, kop thee en deze zondag een plak kruidcake erbij. De voorbereiding op het weekmenu.

    Broccoli gaat het worden, nu in de aanbieding voor 'maar' € 0,49 per 500 g. Broccoli bevat veel vezels, is mineraalrijk (calcium, kalium) en bevat veel vitamines. Een uitstekende keuze dus.

    Is dat goed inkopen of goed inkopen?

  • Yoghurt met muesli en banaan

    Yoghurt met muesli en banaan

  • Zacht rode smoothie

    Zacht rode smoothie