Appelcake

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 100 g Canderel culinaire kristalsuiker
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 el Chinese bakgember
  • 1 el bloem
  • snufje zout

Bereiden

Roer de boter zacht. Zeef het bakmeel. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in 8 stukjes. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.

Mix in een grote kom de boter, Canderel en melk. Voeg de eidooiers toe en mix goed. Voeg beetje bij beetje het bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Voeg de bakgember toe en breng op smaak met een snufje zout.

Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoor. Door de eiwitten stijf te kloppen en daarna door het beslag te roeren, krijg je een super luchtige cake.

Vet de cakevorm in en bestrooi met de bloem. Doe het deeg in de vorm en duw de stukjes appel in het deeg. Bak de cake ca. 50 min.

Combinatietip:
Lekker met een kop koffie ;-)

 

You have no rights to post comments