Mango ijs

Mango ijs

Iemand die mij een beetje kent, is op de hoogte van mijn liefde voor … de kringloopwinkel. Graag snuffel ik daar rond op zoek naar spulletjes die ik eigenlijk (niet) nodig heb. Zo ook een aantal maanden geleden.

Op de afdeling met potten, pannen en, al dan niet, elektrische keukenapparatuur kwam ik een ijsmachine tegen. Vrijwel nieuw in doos, compleet met handleiding en recepten. Kostprijs: € 2,00 of € 2,50. Dat ben ik even kwijt. En niet dat ik iets met ijs heb, verre van dat. Maar. Er hobbelen met regelmaat jong volwassenen rond in 'tha house' die de spreekwoordelijk moord voor een ijsje doen.

De ijsmachine staat nu te glimmen op mijn plank en is nu TWEE keer gebruikt. De eerst keer vanille roomijs met geraspte chocolade, in de volksmond stracciatella genoemd. Roomijs volgens het recept, de chocolade naar eigen inzicht. Lekker maar véél te zoet. Dit keer is het mango ijs geworden en heb ik twee recepten samengevoegd tot één. En zelfs ik vind het lekker …

Ingrediënten

  • 2 blikken mango à 400 g
  • 4 el citroensap
  • 90 g suiker
  • 2 el honing
  • 2 eidooiers
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

Laat de mango's uitlekken. Pureer daarna de mango's in de keukenmachine. Voeg het citroensap, de suiker, de honing, de slagroom, de melk en de eierdooiers toe en meng alles goed door elkaar tot een homogene massa. Schakel de ijsmachine in en giet het mengsel in de kom. Na een klein half uur is – bij mij – het ijs klaar en kan óf gegeten worden óf het gaat de diepvries in.

 

Bron foto mango ijs

 

You have no rights to post comments