Wat heb je nodig
- 1 basis taartbodem
- 50 g suiker
- 1 blik halve perziken op siroop
- 8 blaadjes witte gelatine
- 500 g (magere) kwark
- 200 ml slagroom
- 200 ml sinaasappelsap
Hoe maak je het
Week de gelatine minstens 5 minuten in koud water en laat de perziken uitlekken.
Verwarm in een pannetje op een zacht vuur het sinaasappelsap.
Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in het sap op. Laat de oplossing iets afkoelen.
Roer de gelatine geleidelijk door het kwarkmengsel.
Klop de slagroom samen met de suiker stijf en spatel dit luchtig door het kwarkmengsel.
Verdeel ongeveer 1/3 van het kwark-mengsel over de taartbodem.
Druk de perziken met de bolle kant naar boven in de kwark.
Giet de rest van het kwark-mengsel over de perziken heen en strijk dit glad.
Laat de taart minstens 4 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder voor het serveren de springvorm en garneer de taart met wat plakjes perzik.