Koude komkommersoep met garnalen

Wat heb je nodig

  • 2 komkommers
  • 400ml crème fraîche
  • chili peper
  • kippenbouillonblokje
  • Noorse of Hollandse garnalen

Hoe maak je het

Los het bouillonblokje op in een klein beetje kokend water en laat de bouillon afkoelen.

Snijd ¼ komkommer in miniblokjes en hou deze apart voor garnering van de soep. Snijd de rest van de komkommers in stukken en doe deze samen met de crème fraîche in een kom. Pureer de komkommer en de crème fraîche met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng de soep op smaak met de chilipeper en de bouillon.

Roer de soep door een zeef en zet hem koud in de koelkast.

Roer voor het serveren de soep nog even goed door met een garde. Schep de soep in een bord, soepkom of kleine glaasjes en voeg de garnalen en de fijngesneden blokjes komkommer toe.

De komkommersoep is erg lekker met huis gebakken focaccia.

 

Tip

In plaats van garnalen kun je ook een rauwe ham soort gebruiken.

 

Bron foto: Libelle lekker!

 

You have no rights to post comments