Het jongste kind krijgt wel eens de geest. Dan wil ze iets aan het eten doen. Met name bakken vindt ze leuk. En dat vinden wij helemaal niet erg! Op zondagochtend heeft ze al enkele keren kwarkbollen gebakken. In eerste instantie was ik sceptisch. Kwark in het deeg van brood? Nou, het is een aanrader! De bollen zijn heerlijk, zelfs véél lekkerder dan de 'gewone' krentebol.
Wat heb je nodig
- 150 g krenten
- 250 g kwark
- 1 el olie
- 2 eieren
- 3 el vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 1 el bakpoeder
- 250 g bloem
Extra nodig
- bakpapier
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Wel de krenten circa 15 minuten in heet water. Meng de kwark met de olie, eieren, vanillesuiker, snufje zout en bakpoeder. Meng de bloem erdoor en kneed tot een deeg. Laat de krenten uitlekken en roer ze door het deeg. Verdeel het deeg in zes hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kwarkbollen in circa 18 minuten goudbruin en gaar.
Bron: www.24kitchen.nl