Ingrediënten
- 1.2 kg kruimige aardappelen
- 2 preien
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 25 g bieslook
- 125 g verse roomkaas met kruiden (bakje)
- 200 g gerookte kipreepjes (duopak)
Bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout, en warm nog 2 min. door.
Variatietip: In plaats van gerookte kip kun je ook 200 g gegrilde yorkhamreepjes (duopak) of 250 g gerookte zalmsnippers (bakje) gebruiken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 55 g
- vet 22 g waarvan verzadigd 9 g natrium 395 mg vezels 9 g
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten