Wat heb je nodig
- 5 eetlepels olie
- 300 g rundergehakt
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 courgette (in blokjes)
- 1 el O'life Mexicaanse kruidenbotermix
- 1 Turkse peper (in ringetjes, met zaadjes)
- 2 tenen knoflook (gesnipperd)
- 1 blikje tomatenpuree (groot)
- 1 blik zwarte bonen
- 1 blik maïskorrels
- wraps
- Griekse yoghurt
- geraspte kaas
- blaadjes sla
Hoe maak je het
In braadpan helft van olie verhitten en gehakt al omscheppend 2-3 min. bakken. Rest van olie toevoegen, ui, knoflook, Turkse peper en courgette 1 min. meebakken. Mexicaanse mix, tomatenpuree en 150 ml water erdoor roeren en aan de kook brengen. Chili afgedekt 15 min. zachtjes verwarmen, af en toe doorroeren. Inhoud van blikken zwarte bonen en maïskorrels erdoor scheppen. Geheel nog 5 min. zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
Maak een wrap met de sla, de chili en garneer het met de yoghurt en geraspte kaas.
Tip
Met vegetarisch gehakt krijg je, juist ja, een smakelijke vegetarische maaltijd.