Tapas-momentje

Cabrales met honing en walnoten

Ingrediënten

  • 12 dunne plakjes stokbrood
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 100 g Cabrales of Spaanse blauwschimmelkaas
  • 25 g grof gehakte walnoten, licht geroosterd
  • mild zoet paprikapoeder, voor het bestrooien (naar keuze)

Bereiding
Rooster het brood licht aan beide kanten en besprenkel het met de olie.
Verwijder de korst van de cabrales en verkruimel de kaas over de plakjes brood.
Strooi de walnoten er over. Leg ze op een groot bord, besprenkel ze met de honing en strooi er eventueel de paprikapoeder over.

Variatietip

  • Neem pecannoten, amandelen of hazelnoten in plaats van walnoten.
  • Neem geitenkaas in plaats van cabrales en laat deze onder een hete grill even smelten.

 

Knoflookbrood met tomaat

Ingrediënten

  • 4 kleine, zeer rijpe tomaten, ontveld
  • 4 dunne plakken witbrood
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 4 tl extra vergine olijfolie
  • 4 plakken serranoham

Bereiding
Prak de tomaten tegen de zijkant van een kom. Hak steviger exemplaren fijn.
Rooster het brood licht aan beide kanten en wrijf de nog warme sneetjes in met het snijvlak van het teentje knoflook.
Leg de tomaten erop en sprenkel de olie er over. Leg de ham op de tomaten, bestrooi alles met peper en serveer.

Tip
In Spanje doet met alleen de sappige pulp van de tomaten op het brood, maar wanneer je moeite hebt gedaan om goede tomaten te vinden is het zonde om niet alles te gebruiken.

You have no rights to post comments