Kruidcake

Kruidcake

Gisteren is Sinterklaas in Nederland aangekomen. Hier gaat het niet over de maatschappelijke discussie maar over al het lekkers wat bij deze tijd van het jaar hoort.

Vroeger bakte ik met de kids pepernoten. Van die kleine kneuterige handjes en vingertjes, graaiend in het deeg en kleine balletjes draaidend. De baktijd is niet lang, dus was het snel feest om te proeven.

Speculaas en taaitaai, daar heb ik me nooit aan gewaagd. Speculaas niet want geen speculaasvorm. Natuurlijk een smoesje, je gaat naar de winkel, zoekt een mooi menneke of vrouwke uit en je koopt de vorm. Toch?
Taaitaai ook niet want de smaak is smerig. Vind ik.

Nu hebben we een heerlijk alternatief: de kruidcake.

Schwarzwalder chocoladebiscuit

Schwarzwalder-chocoladebiscuit

Zondag. Een soort van familiedag. Samen ontbijten, nou ja noem het - qua tijdstip - maar gewoon brunchen. En wat is lekkerder dan zelfgemaakt gebak te serveren?

Puber kreeg het recept onder ogen, las het magische woord CHOCOLADE, viel in katzwijm en verkondigde stellig alles op te gaan eten.

De man in huis is altijd van de taart maar dit keer niet. Hij heeft niet zoveel zin in taart, 'straks' misschien. Heeft dit een speciale reden?

We zullen zien, proeven en ervaren ... ;-)