Wat heb je nodig
- 1 taartbodem
- 175 g suiker
- 100 g melkchocolade
- 400 g roomkaas
- 200 g volle Franse kwark
- 3 eieren
- 2 el limoensap
- 150 g blauwe bessen
Hoe maak je het
Bak de taartbodem volgens het recept: Basisrecept taartbodem
Draai de oven terug naar 175 ºC.
Breek de chocolade in stukjes en doe de chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie) en verdeel het chocolademengsel over de bodem.
Meng de roomkaas met de kwark en de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Meng het limoensap en de bessen erdoor en schep in de vorm. Bak de taart ca. 40 min. in het midden van de oven.
Zet de oven op 100 ºC en laat de taart er nog ca. 25 min. in staan. Controleer of de taart stevig is. Zo niet, laat deze dan nog enkele minuten in de uitgeschakelde oven staan. Laat op een rooster in 1 uur buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer eventueel met nog wat blauwe bessen.
Tip!
Bij onze nationale grootgrutter ging ik op zoek naar roomkaas en kon alleen MonChou (100 g à € 1,09) of Philadelphia Naturel (185 g à € 2,29) vinden. De White Lady Spread natural was nergens te vinden (200 g à € 0,59). Een goed alternatief is de roomkaas van de Lidl: 200 g voor € 0,55.