Ingrediënten:
- 500 g bloem
- 300 ml lauw water
- 7 g droge gist
- 6 g zout
- 4 el olijf olie
- 1 tl suiker
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Bereiding:
Zeef de bloem. Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg het water, de olijfolie, de suiker en de gedroogde kruiden in een beslagkom en kneed dit met een mixer tot een soepel deeg. Als het deeg bijna vermengd is, voeg dan als laatste het zout toe en maak het deeg af. Het zout mag niet gelijk worden gemengd anders heb je kans dat de gist niet werkt. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 2 cm dik. Vet een bakplaat in met 1 el olie en leg het deeg erop. Vet de bovenkant van het deeg licht in met een kwastje olijfolie. Laat het deeg nog 45 minuten afgedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de focaccia in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat het brood op een rooster afkoelen.