Wat heb je nodig:
- 3 cm laos ((galanga) of 1 tl gemalen laos)
- 1 stengel sereh
- 2 groene pepers
- 1 kipfilet (ca. 250 g)
- 4 limoenblaadjes
- 4 dl kokosmelk
- 3 eetlepels vissaus
- 1 volle eetlepel suiker
- 1 kippenbouillontablet
- 1 dl limoensap
- 4 takjes koriander
Hoe maak je het:
Laos schillen. Sereh in lengte en breedte halveren. Pepers in lengte halveren, zaadjes verwijderen. Kip in reepjes snijden. Limoenblaadjes een beetje kneuzen. Kokosmelk in pan vermengen met 1 dl water, laos, sereh, pepers, kip, limoenblaadjes, vissaus en suiker en geheel langzaam aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Ca. 4 minuten zachtjes laten koken. Limoensap erdoor roeren en van vuur af koriander erboven fijn knippen.
Bron recept & foto