Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 2 venkelknollen (in stukken)
- 300 g zalmfilet (in 4 gelijke stukken)
- 1 bakje cherrytomaten (aan de tak (250 g))
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 1 mespunt nootmuskaat
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook met de venkel in 20 min. gaar in water met zout.
Leg ondertussen de zalm en cherrytomaten in de ingevette ovenschaal. Bestrooi royaal met peper en dek af met aluminiumfolie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Giet de aardappelen en venkel af en doe terug in de pan. Stamp grof met de pureestamper. Roer de crème fraîche erdoor en voeg de nootmuskaat en peper en zout toe.
Verdeel de stamppot, zalm en cherrytomaten over 4 borden en serveer.