Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 1 ui
- 120 gram rode pesto
- peper en zout
- 500 gram aardappelschijfjes
- 4 tomaten
- 1 courgette
- 250 gram kookroom
- 100 gram geraspte kaas
Bereiding
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de ui in halve ringen, bak dit in olijfolie even aan. Voeg de gehakt erbij en bak dit rul.
Ondertussen snijd je de courgette en tomaten in plakjes.
Als het gehakt gaar is, meng je de pesto erdoor. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelschijfje over de bodem van de ovenschaal. Leg de tomatenplakjes erop.
Verspreid het gehaktmengsel over de tomaten. Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs op het gehaktmengsel. Verdeel de kookroom over de schotel.
Bak de schotel 60 minuten in de oven zodat de courgetteplakjes zacht en gaar worden.
Tussendoor, als de schotel 40 minuten in de oven zit, verdeel je de geraspte kaas erover zodat dit mooi gaat smelten en niet aanbrandt.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten (plus 1 uur oventijd)