Courgettesoep

Ingrediënten

  • 1 grote ui 
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • mespuntje kerrie
  • 1 theelepel ketjap
  • 1.5 liter water
  • 0.5 liter kookroom
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem in blokjes. Pel het teentje knoflook en snijd deze ook klein. Doe de ui en de knoflook met een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook op een matig vuur. De ui en knoflook mogen niet kleuren, maar moeten wel gaar worden.
  2. Was ondertussen de courgettes en snijd deze in blokjes. Als de ui en knoflook gaar zijn, voeg dan de kerrie en de courgettes toe.
  3. Fruit de courgettes mee tot deze gaar zijn en voeg dan het water, ketjap en de kookroom toe samen met de bouillonblokjes. Breng de soep aan de kook en laat op een laag vuur ongeveer 15 minuten zacht koken.
  4. Pureer het courgettemengsel met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde soep.
  5. Breng de soep vervolgens verder op smaak met wat peper en zout.
  6. Je kunt als garnering wat garnaaltjes of blokjes ham aan deze soep toevoegen.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Tip!
Houd je van een gladde, egale soep?
Giet dan de courgettesoep nog even door een zeef.

You have no rights to post comments