Sinaasappel-kwarttaart

Recept taartbodem

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 3 grote eieren
  • 1 pakje vanillesuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 250 °C (hetelucht oven).
  2. Roer de suiker, eieren en vanillesuiker door elkaar totdat het een dikke massa is
  3. Roer daarna de bloem erdoor.
  4. Verwarm de boter in een pannetje tot het bijna kookt (niet bruin laten worden).
  5. Spatel de hete boter erdoor.
  6. Stort het beslag direct in de vorm en bak het 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Vul de taartvorm

Recept kwarkvulling

Ingrediënten

  • 18  lange vingers gehalveerd
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 200 ml vers sinaasappelsap
  • 100 g suiker
  • 150 g volle kwark
  • 200 ml slagroom
  • 50 g witte chocolade geschaafd
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Zet de halve lange vingers tegen de rand van de vorm naast elkaar, met de suikerkant aan de buitenkant.
  2. Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. 
  3. Breng in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur.
  4. Los al roerend de goed uitgeknepen gelatine in het warme sap op.
  5. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer de kwark erdoor. 
  6. Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze in kleine porties door het kwarkmengsel.
  7. Schenk het mengsel in de vorm als het nog net schenkbaar is.
  8. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. 
  9. Bestrooi de taart met de witte chocolade en een beetje poedersuiker.

 

You have no rights to post comments