Recept taartbodem
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 100 gram suiker
- 3 grote eieren
- 1 pakje vanillesuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 250 °C (hetelucht oven).
- Roer de suiker, eieren en vanillesuiker door elkaar totdat het een dikke massa is
- Roer daarna de bloem erdoor.
- Verwarm de boter in een pannetje tot het bijna kookt (niet bruin laten worden).
- Spatel de hete boter erdoor.
- Stort het beslag direct in de vorm en bak het 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Vul de taartvorm
Recept kwarkvulling
Ingrediënten
- 18 lange vingers gehalveerd
- 6 blaadjes witte gelatine
- 200 ml vers sinaasappelsap
- 100 g suiker
- 150 g volle kwark
- 200 ml slagroom
- 50 g witte chocolade geschaafd
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Zet de halve lange vingers tegen de rand van de vorm naast elkaar, met de suikerkant aan de buitenkant.
- Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water.
- Breng in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur.
- Los al roerend de goed uitgeknepen gelatine in het warme sap op.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en roer de kwark erdoor.
- Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze in kleine porties door het kwarkmengsel.
- Schenk het mengsel in de vorm als het nog net schenkbaar is.
- Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Bestrooi de taart met de witte chocolade en een beetje poedersuiker.