Ingrediënten
- 1 taartbodem (basisrecept)
- 8 blaadjes gelatine
- 1 groot blik ananas (stukjes)
- 200 ml slagroom
- 500 g magere kwark
- 100 g witte basterdsuiker
- 1 el bakgember
- handje cranberries
- scheutje jonge jenever
Bereiding
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water en de cranberries in de jonge jenever.
Snijd de stukjes ananas fijn en houd ¼ deel apart. Meng ¾ deel met de (fijngemaakte) bakgember.
Giet 1 dl van het ananasvocht in een pannetje en verhit tot het bijna kookt. Los hierin de goed uitgeknepen blaadjes gelatine op. Laat het al roerende afkoelen tot lauwwarm.
Klop de slagroom bijna stijf. Meng de kwark met de basterdsuiker en het ananasmengsel. Roer er het afgekoelde ananassap bij. Spatel er de slagroom door. Giet het mengsel op de taartbodem.
Zet de taart in de koelkast en laat deze in 4 uur goed opstijven.
Garneer de taart met de stukjes ananas en de cranberries.