Ingrediënten
- 200 gram zachte (room)boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 20 ml melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik goed in.
Roer de boter zacht met de mixer en voeg de suiker toe. Roer net zo lang totdat het luchtig en romig word. Voeg een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei geheel is opgenomen door de boter en de suiker.
Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg al mixende de bloem toe aan het mengsel. Voeg tenslotte nog de melk toe en meng alles met de mixer goed door elkaar.
Doe het mengsel in het ingevette cakeblik. Schuif het blik in de voorverwarmde oven. Bak de cake in een middelmatig warme oven in ongeveer 60 minuten gaar. Haal de cake er niet te snel uit, want dan is hij nog niet gaar in het midden.
Laat de cake helemaal afkoelen, voor hem te 'storten'.