Wat heb je nodig:
- 500 gr kerstomaatjes
- 125 gr buffelmozzarella
- handje verse basilicumblaadjes
- 7 eetlepels suiker
- 150 ml balsamicoazijn
- olijfolie
- zeezout
- peper
Hoe maak je het klaar:
Karameliseer de suiker goudbruin op laag vuur in een pannetje met een dikke bodem. Blus af met de balsamicoazijn. Breng dit mengsel aan de kook en roer voor ongeveer 2 tot 3 minuten tot de suiker is opgelost. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de tomaatjes toe aan de balsamicocrème en breng ze aan de kook voor 4 a 5 minuten tot ze zacht worden. Besprenkel de tomaatjes met een eetlepel olijfolie en neem de pan van het vuur.
Snijd de buffelmozzarella in 8 plakken. Houd wat blaadjes basilicum achter voor de garnering, hak de rest van de basilicumblaadjes grof en meng dit met 2 eetlepels olijfolie. Haal de plakken mozzarella door de olie.
Verdeel 2/3 van de tomaatjes over 4 bordjes en leg hier de plakken mozzarella op. Verdeel de rest van de tomaatjes eroverheen. Bestrooi met zeezout en peper en garneer met een paar blaadjes verse basilicum.