Tomatentorentje met balsamicocrème

Wat heb je nodig:

  • 500 gr kerstomaatjes
  • 125 gr buffelmozzarella
  • handje verse basilicumblaadjes
  • 7 eetlepels suiker
  • 150 ml balsamicoazijn
  • olijfolie
  • zeezout
  • peper

Hoe maak je het klaar:

Karameliseer de suiker goudbruin op laag vuur in een pannetje met een dikke bodem. Blus af met de balsamicoazijn. Breng dit mengsel aan de kook en roer voor ongeveer 2 tot 3 minuten tot de suiker is opgelost. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de tomaatjes toe aan de balsamicocrème en breng ze aan de kook voor 4 a 5 minuten tot ze zacht worden. Besprenkel de tomaatjes met een eetlepel olijfolie en neem de pan van het vuur.

Snijd de buffelmozzarella in 8 plakken. Houd wat blaadjes basilicum achter voor de garnering, hak de rest van de basilicumblaadjes grof en meng dit met 2 eetlepels olijfolie. Haal de plakken mozzarella door de olie.

Verdeel 2/3 van de tomaatjes over 4 bordjes en leg hier de plakken mozzarella op. Verdeel de rest van de tomaatjes eroverheen. Bestrooi met zeezout en peper en garneer met een paar blaadjes verse basilicum.

 

You have no rights to post comments