Ingrediënten
- 300 g risottorijst (zak 500 g)
- 1 schaal kipfilet (in stukjes)
- 100 ml wok essentials (Teriyaki (fles 240 ml))
- 1 zakje bosuitjes (3 stuks)
- 2 eetlepels olie
- 1 ui (in smalle halve ringen)
- 1 Chinese kool ((ca. 650 g) in smalle repen)
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de kipfiletreepjes om met 3 eetlepels teriyakisaus en laat ze 10 minuten staan. Snijd het groen van de bosui in smalle ringetjes, snijd de rest in stukken van 3 cm. Verhit in een koekenpan of hapjespan 1 eetlepel olie en bak hierin de stukjes kip gaar in ca. 5 minuten. Schep op het laatst de stukjes bosui en de rest van de teriyakisaus erbij en breng deze aan de kook. Verhit in een wok de rest van de olie en fruit hierin de uiringen glazig. Schep de kool erbij en roerbak ca. 3 minuten tot de kool geslonken is en beetgaar. Serveer de kip teriyaki met de Chinese kool en de risottorijst, strooi de ringetjes bosui erover.
Voedingswaarden (per eenpersoons portie)
- energie 450 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 69 g
- vet 7 g
hoofdgerecht
aantal personen: 4
bereiden: 30 minuten