Ingrediënten
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 600 g preien
- 1 el olijfolie
- 4 eieren
- 150 ml halfvolle melk
- 200 g roombrie
- 100 g geraspte extra belegen kaas
- 125 g verse roomkaas met kruiden
Bereiden
Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 190 °C. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Bekleed de springvorm met het deeg. Bak het deeg 8 min. in de oven. Maak de prei schoon en snijd in schuine ringen van 2 cm. Verhit de olie en bak de prei 3 min. Druk in een vergiet het vocht uit de prei en verdeel de prei over de vorm. Klop de eieren los met de melk. Snijd de brie in kleine stukjes. Roer de brie, geraspte kaas en de roomkaas door het mengsel van de eieren en melk. Breng op smaak met peper. Schep het mengsel over de prei in de springvorm. Bak in ca. 30 min. goudbruin in de oven.
Combinatietip: Lekker met een salade van Chinese kool en vinaigrette.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 34 g
- vet 48 g waarvan verzadigd 25 g
- natrium 1.055 mg
- vezels 6 g
hoofdgerecht
aantal personen: 4
bereiden: 20 minuten bereiden + 40 minuten oventijd