Ingrediënten:
- 125 g hazelnoten, of andere
- noten naar keuze
- 200 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 75 g bruine basterdsuiker
- 100 g (room)boter
- 1 zakje vanillesuiker
- Mespunt zout
- 1 eierdooier
Extra nodig:
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereiding:
Hak 20 hazelnoten grof. Maal de overige hazelnoten fijn in een keukenmachine.
Zeef de bloem en het bakpoeder, en voeg dit met de basterdsuiker, boter, vanillesuiker en het zout bij de gemalen noten.
Meng dit met een keukenmachine tot een stevig deeg. Maak een rol van het deeg en pak dit in plasticfolie. Plaats de rol in de koelkast en laat het deeg 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor tot 175° C. Klop de eierdooier los.
Snijd de rol in 20 plakjes leg deze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Druk in elk plakje wat grof gehakte hazelnoten en bestrijk de plakjes met de eierdooier.
Bak de koekjes in het midden van de oven ca. 20 minuten tot ze (goud)bruin zijn.
Even afkoelen voor serveren.