Oosterse vissoep

Recept: Oosterse vissoep

 

Vrijdagmiddag 16.00 uur. De pangafilet is net op het aanrecht ontdooid en mijn WhatsApp bliebt: 'Zullen we een frietje gaan eten in het dorp?' Na een luttele seconde vervliegt de twijfel en ik app terug: 'Gezellig, ik zie je zo!' Ondertussen verdwijnt de vis in de koelkast en ik denk nog dat ik die de dag erop wel zal bakken bij de lunch.

Zaterdag rond het middaguur vallen de mussen zo ongeveer dood van het dak door de tropische temperaturen. En als er iets is waar ik op dat moment zo geen zin in heb dan is dat wel een visje bakken.

Maar wat dan?
Ook op warme dagen gaat een soepje er vlotjes in, ook een wat heter gekruide soep. En ik moet eerlijk toegeven, het resultaat was erg smakelijk ;-)

Wat heb je nodig

  • 1 el olijfolie
  • 1½ el gele currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 visbouillonblokje
  • 200 ml water
  • 150 g pangafilet
  • stukje prei
  • 2 tenen knoflook
  • ½ rode peper
  • 1½ cm verse gember

Hoe maak je het

Snijd de knoflook en de peper in heel kleine stukjes en de prei in dunne ringetjes.

Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook samen met de currypasta 2 minuten. Voeg de kokosmelk, het water, het bouillonblokje, de peper en de gember toe. Breng de soep aan de kook. Snijd de pangafilet in stukjes en voeg dit toe aan de soep. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken. Verwijder de gember en voeg de preiringetjes toe. kook de soep nog 1 minuut door.

Serveer de soep met geroosterde boterhammen.

 

 

You have no rights to post comments