Penne met tonijnsaus en courgette

Wat heb je nodig

  • 400 g penne
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 370 g tonijn in olie
  • 125 ml slagroom

Hoe maak je het

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui, snijd de courgettes in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de ui. Voeg de tomaten met het vocht toe en laat 15 min. zachtjes stoven. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes.

Voeg de tonijn en slagroom toe aan de tomatensaus en laat nog 3-4 min. zachtjes meestoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. Schep de tonijnsaus door de penne en serveer met de gebakken courgette.

Tip

De volgende dag smaakte de left overs heerlijk als een koude pastasalade aan het strand ;-)

 

Bron recept: Allerhande

 

Reacties   

#2 Mickey 12-08-2015 19:53
Er was nog steeds genoeg over als maaltijdsalade voor 2 personen. Aan het water ;-)
#1 elvira 12-08-2015 18:49
En lekker dat het was. We bleven opscheppen.

You have no rights to post comments