Wat heb je nodig
- 400 g penne
- 1 ui
- 2 courgettes
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 400 g tomatenblokjes
- 370 g tonijn in olie
- 125 ml slagroom
Hoe maak je het
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui, snijd de courgettes in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de ui. Voeg de tomaten met het vocht toe en laat 15 min. zachtjes stoven. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes.
Voeg de tonijn en slagroom toe aan de tomatensaus en laat nog 3-4 min. zachtjes meestoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. Schep de tonijnsaus door de penne en serveer met de gebakken courgette.
Tip
De volgende dag smaakte de left overs heerlijk als een koude pastasalade aan het strand ;-)
Bron recept: Allerhande
Reacties
RSS lijst met reacties op dit artikel