Wok­scho­tel var­kens­schnit­zel & peul­tjes

Ingrediënten:

  • 1 pak woknoedels ((noodles, 248 g), of dunne mie)
  • 3 eetlepels olie
  • 2 x 200 g varkensschnitzel (in dunne reepjes)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 2 x 200 g peultjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop (Australische, flesje a 250 ml)
  • 2 bosuitjes (in ringetjes)
  • 2 eetlepels sesamzaadjes (geroosterd) 

Bereiding:

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en bak de schnitzelreepjes al omscheppend op hoog vuur goudbruin. Schep de knoflook, de peultjes en de noedels erbij en roerbak ze nog 3 minuten mee. Breng op smaak met de sojasaus, gembersiroop en zout en peper. Bestrooi met de bosui en de geroosterde sesamzaadjes.

Tip: De gembersiroop smaakt ook heerlijk in andere roerbakgerechten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie):

  • Energie 400 kcal
  • Eiwit 29 g
  • Vet 18 g
  • Koolhydraten 31 g

Hoofdgerecht 
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

 

You have no rights to post comments