Kind kun je midden in de nacht wakker maken voor een rare gebakken biefstuk. Bij wijze van spreke dan hè. Neemt niet weg dat een biefstuk met gebakken champignons, een groene salade en stokbrood wel heel hoog op het lijstje van haar lievelingseten staat.
Afgelopen zondag, er zat zo'n 12 kilometer wandelen en een bezoek aan het Clarissenklooster in Megen in de beentjes, was het moment om onszelf weer te verwennen met dit lekkers. Glaasje rode wijn erbij en smullen maar...
Wil jij weten hoe je de perfecte biefstuk bakt?
Kijk hoe Meesterkok Albert Kooy een compleet college geeft over het bakken van een biefstuk:
Weetje!
De termen voor de gaarheid van de biefstuk zijn:
- Rare of bleu – dit is bijna rauwe biefstuk
- Medium Rare of Saignant – rood van binnen
- Medium of A Point – alleen de kern van de biefstuk is nog rood
- Well Done of Bien Cuit – goed doorbakken