• Een perfect spiegelei bakken? Eitje!

    Hoe vaak hoor je het nog tegenwoordig? Hij of zij kan nog geen ei bakken!
    Met deze 'how to' is dat voorgoed verleden tijd:

  • Gevulde druivenbladeren (dolma's)

    Gevulde druivenbladeren (dolma)

    Wanneer je mij op Instagram volgt, heb je ze al een keer voorbij zien komen: de gevulde druivenbladeren van onze Syrische achterburen. Het was een soort van ruilhandeltje, zij de bladeren uit mijn tuin en ik mocht het resultaat proeven. Goede deal toch?

    Afgelopen week zijn er weer druivenbladeren van eigenaar gewisseld, maar ze vonden het lastig om het recept uit te schrijven. En dat snap ik. Anderhalf jaar in Nederland en ik heb er bewondering voor hoe goed dat ze onze taal al machtig zijn. Maar een recept uitschrijven? Of ik dan die middag bij hen thuis wilde komen kijken hoe deze maaltijd bereid wordt? Daar zeg ik geen nee tegen. Maar het recept gaat een ietwat lastig worden, veel wordt namelijk op 'gevoel' toegevoegd ;)

    Kijk je mee?

  • Hoe kook je de perfecte spaghetti?

    Op dit moment vind ik het heerlijk om 's avonds na het eten even op de bank uit te buiken, tv aan, verstand op nul en blik op oneindig. Favoriet zijn dan toch wel aan koken gerelateerde programma's. Om half 8 is op RTL5 Gordon Ramsay's 'Oorlog in de keuken' te zien waarbij hij noodlijdende Amerikaanse restaurants te hulp schiet. Hier moet je sowieso niet te veel bij nadenken want dan wil je echt nooit meer uit eten.

    Daarnaast is Ramsay een geweldige kok en laat hij zien hoe ook jij de perfecte spaghetti kunt koken.

     

  • Hoe maak je een hartvorming ei?

  • Hoe pel je een banaan?

    Weet jij het? Kijk anders hier onder even en je zult versteld staan... ;-)

  • How to: biefstuk bakken

    Kind kun je midden in de nacht wakker maken voor een rare gebakken biefstuk. Bij wijze van spreke dan hè. Neemt niet weg dat een biefstuk met gebakken champignons, een groene salade en stokbrood wel heel hoog op het lijstje van haar lievelingseten staat.

    Afgelopen zondag, er zat zo'n 12 kilometer wandelen en een bezoek aan het Clarissenklooster in Megen in de beentjes, was het moment om onszelf weer te verwennen met dit lekkers. Glaasje rode wijn erbij en smullen maar...

    Wil jij weten hoe je de perfecte biefstuk bakt?

    Kijk hoe Meesterkok Albert Kooy een compleet college geeft over het bakken van een biefstuk: 

    Weetje!
    De termen voor de gaarheid van de biefstuk zijn:

    • Rare of bleu – dit is bijna rauwe biefstuk
    • Medium Rare of Saignant – rood van binnen
    • Medium of A Point – alleen de kern van de biefstuk is nog rood
    • Well Done of Bien Cuit – goed doorbakken

     

  • Zo maak je (snelle) mayonaise

    De verhalen over zelf mayonaise maken zijn bij veel mensen wel bekend: begin er niet aan want moeilijk, het gaat schiften, je moet heel secuur de olie toevoegen. Herkenbaar?
    Voor mij wel. Tot deze aflevering van Masterchef Australia en er ging een wereld voor mij open. Kijk je mee?

    Hetzelfde grapje kan ook gewoon met een staafmixer ;-)

     

  • Zo pel je knoflook binnen 10 seconden

  • Zo schil je een kiwi, mango of avocado