Deze week was ik voor overleg in Eindhoven. Om het nuttige met het aangename te combineren, werd er al snel besloten een vorkje te prikken in de stad. Zelf ben ik daar nul bekend maar mijn tafelgenote woont er al jaren. En ik vertrouwde op haar goede keuze.

Verbaasd!

Maar wat schetste mijn verbazing? Ze bekende dat ze op internet goede dingen over Trattoria Mangiare had gelezen maar er zelf nog nooit binnen was geweest. Maar hier zou deze avond verandering in komen.

Mangiare Eindhoven

bron foto: nlstreets.nl

Super vriendelijk personeel

Het is hartje winter en dus pikkedonker wanneer we voor de ingang van Mangiare staan. Bij binnenkomst, hoe laat zal het geweest zijn, uurtje of half zeven, werden we uiterst vriendelijk begroet en mochten we een tafel(tje) voor twee uitzoeken. Het is een verademing om te zien dat niet al het personeel piepjong meer is. Ik ga er vanuit dat dit een investering in kwaliteit is ;-)

De gasten

Het viel wel op hoe druk het voor een doordeweekse avond was. Het was een gemêleerd gezelschap. Een jong gezin met kleine kindjes is hier net zo welkom als de verstrooide professor. Bij wijze van spreke dan hè. Toch zijn het over het algemeen meer de hippe(re) mensen met een goede baan die deze avond een vorkje komen prikken. Tenminste, dat denken we. We gaan namelijk puur af op wat we zien en horen. (Foei! Weg met de vooroordelen …!)

Het menu

Tsja, en hier gaat het een heel klein beetje, ietsie pietsie mis ...
We krijgen de menukaart uitgereikt, correctie het menu op een groot houten bord. Helaas is onze tafel simpelweg te klein voor twee van deze menukaarten. Stiekem is het vechten om én het menu te kunnen lezen én genoeg ruimte op de tafel te houden. De broodjes met de overheerlijke truffelmayonaise waren nog amper te zien. MAAR het aanbod op de menukaart is om te watertanden!

Kalfsvlees en meer

Het was moeilijk kiezen. Een voorgerecht neem ik zelden. Maar daarna was er de keuze uit pizza's, pasta's en hoofdgerechten. Zelfs voor de vegetariërs onder ons was er voldoende aanbod. Uiteindelijk zijn we beiden voor kalfsvlees gegaan. De één kalfsoester, de ander kalfsschnitzel. En zoals het een echte Hollander betaamt, we hebben het kalf een soort van gedeeld.

Helaas zijn de foto's niet representatief voor de gerechten die wij hebben gegeten. Maar geloof me, de opmaak van onze gerechten was – op jaloersmakend servies – om door een ringetje te halen. De kalfsoester werd geserveerd met een (ik weet niet meer wat voor) sausje, aardappeltjes in de schil en roerbakgroente. De schnitzel met dezelfde aardappeltjes en een goddelijke salade. De maaltijd werd weggespoeld met de huiswijn in rood en wit. En om eerlijk te zeggen, helemaal niets mis mee :)

Dessert

Helaas bleek de overgebleven inwendige ruimte ernstig beperkt en een echt dessert was geen optie meer. Koffie wel. En tijdens deze koffie werden onze oortjes met regelmaat 'gestreeld' door de – van afkom Italiaanse – kelner die hoorbaar plezier in zijn werk heeft.

Conclusie

Al met al is Trattoria Mangiare een aanrader. Ben je in de buurt, aarzel dan niet om binnen te stappen. Het concept is leuk, van vorkje prikken tot café in een sfeervolle omgeving.

Ik kom hier zeker nog een keer terug, op een zwoele zomeravond, met een goede camera en – niet onbelangrijk – in goed gezelschap.

De verhalen achteraf …

Op de vraag waar wij gegeten hebben, kwam direct reactie: Trattoria Mangiare is hip, hot of hoe je het noemen wilt. Zeker in de zomermaanden. The place to be voor zien en gezien worden.

Met parkeren voor de deur (zie website) wordt vooral bedoeld: ik probeer mijn auto, ja die uit het hele dure segment, hier voor de deur te parkeren maar er is geen plaats meer tussen de 'Jags' en zo. Zoiets. En als we dat vooraf hadden geweten … ;-)

Maar dat maakt niet uit, Trattoria Mangiare is een aanrader. Voor de volle 100%.

Trattoria Mangiare
Kleine berg 67A
5611 JT Eindhoven
040 – 2367088

www.trattoriamangiare.nl

 

* Note to self: beter voorbereiden op een restaurantbezoek ;-)

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

dkimd4

Welkom op 'DE KEUKEN IS MIJN DOMEIN'!
Het domein waar Mickey de scepter pollepel zwaait. Je kunt hier terecht voor de lekkerste recepten, leuke tips, reviews én chef-kok Maurits Westbroek deelt met regelmaat zijn geheimen. Een stukje broodnodige humor zal uiteraard niet ontbreken.
Heb je zelf een ge-wel-dig recept waarvan je denkt: 'dit moet de wereld (w)eten'? Deel het met ons, word één van onze 'gast-foodies' en wij zorgen voor de rest ;-)

twitterfacebookgoogleinstagramtumblrpinterestbloglovin

Acties

Koekje erbij?!

Door deze website worden cookies geplaatst ten behoeve van bezoekersstatistieken. We slaan geen persoonlijke gegevens op en kunnen niet zien wat je gedaan hebt op de website. De verkregen informatie kan nooit worden gekoppeld aan een persoon. Het is aan de bezoeker of deze wel of geen cookies op zal slaan. Meer informatie vind je hier.